Om man skaffar sig en hund så skaffar man sig en kompanjon. Det var i alla fall så jag tänkte mig att det skulle vara. Nu är vi inte där riktigt än, jag och Chims. Chims är min Bichon Frisé och han är underbart rolig nästan jämt. Men vi tränar på det där med lydnad just nu. Det går faktiskt framåt och han äter inte upp mina skor längre men vi är fortfarande inte hemma än. Vi tränar också på att han inte får äta från matbordet eller att han inte får stå och tigga när vi äter. Det går sådär. Särskilt som vi inte är riktigt överens här hemma över vad som är okej att ge honom och vad som inte är. Min kille tycker inte det är så jobbigt de gånger Chims står och tigger vid bordet men jag blir typ sur. Inte på hunden då utan på min kille som inte slutar att ge honom mat när han tror att jag inte ser.

Finns det bra hundgodis?

Vad gör man åt en pojkvän som inte vill förstå att hunden inte mår bra av för mycket mat? Som gärna ser till att det alltid finns lite extra gott hemma till Chims. Han går runt i mataffärerna och letar nya spännande hundgodisalternativ. Och visst nu finns det ju hundgodis som inte är rena sockerbomber och därmed direkt dåliga för hunden men jag förstår ändå inte det här behovet av att konstant ha något att ge till hunden. Finns det hundgodis-alternativ som är bra?