Att komma hem och mötas av total lycka från Emmylou är så underbart. Att känna hur glad hon blir är så fantastiskt upplyftande. Svansen slår mot benen och tio blöta pussar avlöser varandra. Det spelar ingen roll hur jobbig dagen varit för allt bara rinner av en när man möts av den kärleken. Hundar är bra på det viset. De är så villkorslösa i sin kärlek och de ger så otroligt mycket mer än vad de tar. Visst en och annan toffla har kanske strykt med under åren men det är det värt. En har fått börja köpa billigare tofflor bara.

Kvällsmys i soffan

Att avsluta kvällen i soffan med en hund i knät är också det så fantastiskt rofyllt och givande. Jag bara längtar efter den där kvalitetstiden tillsammans med Emmylou, när jag kan känna hur hon andas och egentligen bara finns i stunden tillsammans med mig. Det är en av de bästa stunderna på dagen. Något jag alltid saknar de få gånger som vi är ifrån varandra.

Hennes namn

För er som undrar, så ja – hon heter Emmylou efter Emmylou Harris som alltid har varit en favorit hemma hos mina föräldrar. Hennes musik gör mig nästan lika lugn och trygg som min fina hund. Så det var på något sätt självklart att hon skulle heta det.